Friday, June 25, 2010

kreta irfan..




stunt car irfan..beli kat plaza alam sentral hari rabu lepas..kreta ni blh pusing2..ganas jgk.kena kaki sakit..tp sbb masa kat kedai tu irfan suka sgt main.ayah pun belikan la sebiji utk die..upah sbb da berhenti susu..hehe..

Tuesday, June 22, 2010

Alhamdulillah, misi selama 2 tahun telah berjaya dan tamat..

alhamdulillah..syukur kepada Allah kerana memberi mama kekuatan untuk bf irfan selama ini..syukur jgk kerana memberi rezeki kepada irfan untuk bf dgn mama selama 2 tahun ini..semalam dengan rasminya irfan telah berhenti dari bf..
alhamdulillah senang jgk la nak bagi irfan berhenti.mama just letak asam jawa kat B..kiri n kanan.sekali irfan hisap..masam da...terus x nak..tp skrg nak tido siang kena naik buai la plk..sbb x de ape nak upah irfan..puting pun x isap..masuk buai tu pun mama paksa2 skit..klu x merengek2 mengantuk..tp mata x nak pejam.bila buai tu, die khayal skit...pejam la jgk matanyer dalam sejam...
masalahnya skrg ni, irfan x nak menyusu botol..mama ade beli formula milk utk ganti susu badan..tp die skit pun x nak isap botol tu..skrg ni mama cuma bg irfan mkn nasi, cheese n vitamin je..lauk2 mama masakkan selang2 antara daging, ikan, ayam.tambah sayur..risau jgk die x menyusu..susu dutch lady kotak tu die minum bila campur dalam coco crunch or ape2 cereal jer..nak minum camtu jer die x nak jgk..
da la badan irfan susut sejak mama preggy..susu badan mmg da kurang sejak preggy 4m++ haritu.tp mama nak teruskan jgk bf irfan smpi 2 tahun.alhamdulillah berjaya akhirnya..
skrg ni mama berazam nak bf adik irfan plk nnt..mama nak suruh ayah belikan breast pump..da survey da.tp blm decide lg..antara madela FS atau madela PISA...hhmmm...tggu preggy 8m la br beli kot..skrg ni da 7m..next month la kena beli jgk..dulu masa irfan mama cuma guna avent manual jer..skrg ni fikir nak cepat je nnt..sbb anak da 2 kan..klu guna pump manual slow skit la..guna electric pump laju jer..masa pun x bnyk terbuang..msti bnyk keje sok bila da ade 2 anak..
doa2kan semoga mama berjaya bf adik irfan nnt..amin...

Monday, June 14, 2010

cameron highland



href="http://1.bp.blogspot.com/_1uqWimpMkkY/TBXjM2sSCZI/AAAAAAAAA0s/FLE3BGqURLo/s1600/IMG_7824.JPG">
masa ni petang sabtu.nak kluar g pasar cameron..x semua yang turun masa ni.ade yg tinggal kat villa.

photographer kecik...klu ayah pegang camera, irfan pun sibuk ak jgk..amik la camera mama tu..

irfan da mcm kat oversea..sejuk..

penatnyer blk dr cameron..penat dlm kreta sbnrnyer..sbb kat sane nak jalan g memana msti jalan jem..sbb cuti sekolah.ramai giler org kat cameron..kami bertolak dr umah pukul 9.00am..smpi cameron dalam pkl 1.00pm.check in kat villa dahlia..amik penthouse.ade 5bedroom n 3 bathroom..selesa la untuk 15adult..2children..2babies..kami konvoi 5 buah kreta.masuk je villa terus mkn nasi lemak n sotong sumbat masak rendang.mujur bwk bekalan dr umah sbb masing2 da lapar..
ptg nyer kami kluar jalan2 ke pasar.tak semua ikut sbb ade yg letih lagi..mama n ayah kluar sbb kami nak blk da hari ahadnyer.yg lain stay lagi smpi isnin.ayah x dpt cuti hari isnin sbb student die ade exam.terpaksa la blk awal..ptg tu g pasar, org ramai sgt..jalan jem teruk.plus time ti hujan.nak cari parking punyalah susah.nasib baik ade parking berbayar.ayah masuk parking tu..RM3.berbaloi la.sbb klu nak pusing2 cari parking free, x tau smpi bila leh dpt..kat pasar mama beli sayur, keledek, kentang, n strawbery kering..untuk bagi pada jiran sebelah, mak mentua n adik ipar..nak jalan2 dalam pasar pun susah skit..sbb sempit n basah.masing2 pakai payung..lg la sempit..irfan plk x nak dukung ngan org lain..nak mama jgk yg dukung.so, jalan kejap ker.dlm 15 minit..pastu terus blk ke kreta.smpi je kat kreta mama da termengah2 sbb letih dukung irfan.perut lagi besar..masuk kreta je da rasa lain macam.minta plastik kat anak buah mama..apalagi...mama pun wekkk wekk la..muntah.bnyk jgk..sbb kepenatan..smpi vila, mama terus minum air suam..pastu mandi2 sbb klu x mandi takut demam.kena hujan.pastu suap nasi skit..lega rasanyer..
pagi ahad plk.kami berjalan ke strawberry farm..beli survenior n tgk2 ladang strawberry..x petik pun..malas..lepastu mama,ayah n irfan terus bertolak blk klang..diaorg msih berjalan n shoping2..
kali ni g cameron letih skit sbb membawa irfan.dulu, irfan dlm perut lagi..hehehe...mama pun x dpt berjalan sakan mcm dulu..ape2pun, holiday kali ni happening sbb g satu family ramai2..enjoy..

p/s:lg gmbr bnyk2 kat fb mama...malas nak upload kat sini bnyk2..kat macbook ayah ni x de software nak edit pic..malas la nak upload sekeping2.slow..kat fb laju ckit..

happy birthday irfan

selamat hari lahir yg ke-2 buat anak mama muhammad irfan..
mama lambat bt entry sbb ki bercuti ke cameron highland..celebrate bday irfan pun kat sane.bt makan2 sambil bercuti ngan family jer.next entry mama upload gmbr kat cameron.
doa mama semoga irfan menjadi anak soleh dan bijak.sentiasa sihat dan sejahtera..amin..

Thursday, June 10, 2010

irfan demam..

pagi2 td dalam pukul 7am mama amik tok wan n kak amy untuk ke pasar pandamaran.nak beli barang2 makanan utk ke cameron highland..beli ikan,udang..tp cari2 sotong x de plk..padahal sotong tu la menu utama kitaorg nnt..mama amy nak buat sotong sumbat masak rendang..takde musim plk sotong ni skrg agaknyer..last2 beli ikan n udang jer.beli ikan sembilang 2 ekor.besar giler.sekor dlm 2kilo.ikan malong.mama suka ikan malong ni.masak asam...on the way blk, singgah pasar p.klang plk.nak cari sotong jgk..ade 2 kedai je yg jual sotong..sungguh mahal lak tu..tok wan amik dalam 40ekor..timbang dalam 4kilo+..harganya rm60..mak ai..takper la.janji ade sotong..pastu nak ari gula pun problem jgk..sume kedai x de jual gula..huh..mama pegi singgah 4 kedai..br dpt gula..tok wan terus beli 3 kilo...
blk dr pasar tu,lepak2 umah tok wan dulu..badan irfan da start panas skit2...da tghari tu mkin kuat panasnyer..mama bg irfan makan AGEL..petang nyer, blk umah terus tidokan die..irfan ni klu kat umah tok wan bkn blh tido..main......jer..sbb ade sepupu2 die kat sane..masa die tido tu mama tampalkan kool fever kat dahi.klu die jage, jgn harap la nak tampal..jerit2 x nak..die sedar je dr tido nangis2 suruh tanggalkan kool fever tu..tp masa tu badan irfan da x panas lagi..lega mama..mama x mandikan irfan pun ptg td..lap2 ngan air suam jer..takut demam dtg semula..mlm ni irfan tido awal..may b ade rasa2 demam lg kot walaupun badan die da x panas..harap2 demamnyer x panjang sbb sabtu nnt da nak g cameron..nak sambut bday irfan lak tu..bday boy mn leh demam.. :)

Saturday, June 5, 2010

bengang ngan Pizza Hut

nyampah btl..ye2 mama berangan mlm ni nak mkn pizza..hampeh btl..
camni...mama br cal pizza td.nak order la.sbb restoren die x jauh pun dr hotel sun inns ni..mula2 operator lelaki yg jawab phone..die blh kate kat kuala selangor x de pizza hut pnye branch..huh..ape pnye pekerja laa...x update langsung..yang mama tgk siang td tu bkn restoren pizza hut ker..pelik btl..pastu die minta address hotel ni.mn la mama tau..pastu layanan n cara percakapan langsung x mesra..nyampah dgr suara dier..
kali kedua call..(lepas minta add hotel ni dr reception hotel)..operator p'puan plk..pun suara x mesra alam..minta no tel n alamat hotel..mama da bg..pastu die kate pizza hut kat kuala selangor x bt delivery...aaarrrgggghhhh...rasa nak marah je die..tp mama sabar jer..da la tgh lapar ni...huhu...
tgk iklan pizza hut delivery poyo jer.nyampah..nyampah sgt...da bt restoren tu, bt la delivery service skali..eee...dalam iklan x de plk die mention yg delivery available at certain restoren jer...adoi..berlapar lg la mlm ni..tggu ayah blk amik gmbr beli mknan...
yg amy n irfan da tido..huh..awal btl diaorg ni tido..mama ni berlapar sorang2....
p/s : pizza hut or sape2 yg berkaitan ngan pizza hut customer service..tlg la upgrade skit service korang.da la mama ni bengang pasal pizza hut kuala selangor ni x bt delivery..pastu layanan n cara percakapan dr operator korang tu x best langsung..x de communication skill..nyampah dgr..tp td masa mama ckp ngan diaorg x de la marah2..ckp biasa jer.cuma marah dlm hati jer..huh... :(

bukit malawati







td lepas ayah amik gmbr nikah, bwk mama g mkn ayam bakar kat kedai depan bukit melawati..abis mkn tu, irfan nmpk train utk naik ke bukit melawati..die nak sgt naik..ayah pun bwk la..naik train jer..x turun pun kat puncak bukit.sape2 nak turun blh..bnyk giler monyet..ade org jual kacang panjang n jagung utk bagi pada monyet2 tu..tapi mama malas nak turun sbb panas..pusing2 dalam 10minit kot..
pastu atuk(sebelah ayah) call.die ade kat pantai remis ngan pak long n anak2 pak long..jadi kitaorg pun g la pantao remis jap.diaorg bat bbq..ayam n kambing.ade kerang, lala n kepah rebus.mkn ngan kuah asam..sedap..mama mkn lagi..hehe..angin kuat kat pantai remis tu..sedap je klu tido..mama x penah g pantai remis tu..ramai jgk org kat sane...kedai2 pun bnyk..jual mcm2..tp g sane kejap jer..sbb ayah pkl 5.30pm da nak g amik gmbr org make-up n sanding lg..org tu sanding waktu malam.pelik kan...
skrg ni mama berkurung kat bilik jer..mlm ni nak order pizza..sun inns ni dkt ngan pizza..so, blh la delivery.. :)

Sun Inns, Kuala Selangor..

mggu ni ikut ayah g wedding lagi..musim2 cuti sekolah ni..tiap2 minggu ayah ade job..next week g cameron highland..x sabar btl..
hotel sun inns ni hotel bajet..satu malam rm110..bilik bertingkap.1 queen size bed n 1 single bed...sbb kak amy ikut..hotel ni yg x bestnyer cuma x de freezer n kettle..mama da suruh ayah beli kettle..tok wan tak nak ikut kali ni.bosan katenyer..tp kat kuala selangor ni tak la sebosan kat gemas last week.huhu..skrg ni ayah g amik gmbr org tu nikah..mlm nnt sanding..esok pagi kami check-out la..
da lapar da ni.pagi td breakfast roti telur jer.ayah kate dalam pkl 1-2 br dia blk sini..adoi..mkn je la ape yg ade dulu.mama bwk bekal mcm2..roti, koko krunch, sunsweet...bekal untuk irfan sbnrnyer..rice cooker bwk jgk ni..nak masak bubur malas la plk...nak tggu ayah blk bwk mkn luar..

Tuesday, June 1, 2010

di hari lahirku yg ke-26..

da tua ker??x la kan..mama br 26 tahun.. :)
di usia ini, mama bersyukur kerana mempunyai kehidupan yang selesa dan sejahtera..mempunyai sebuah keluarga yang bahagia,kediaman sendiri, kenderaan yg selesa..hampir sempurna rasanya hidup ini..tp tiada yg sempurna di dunia ini kan..kadang2 kita diatas,kadang2 kita dibawah..yg penting kita kena sentiasa mengingatiNya dan sentiasa bersyukur atas nikmat yg diberi..alhamdulillah..
hari ni ayah cuti.konon2 nak celebrate bday mama...nak ajak mama jalan2 katenyer..tp mama rasa letih n x larat..so, dok umah je la..rasanya celebrate bday kat umah lagi best..masak sendiri, makan sendiri...hehe..
org pertama wish bday ialah anak sedara kesayangan mama..KAK AMY..thanks amy...pkl 12 mlm tu sms ucu.. :) sbb tu ucu sayang amy lebih...hehe...
mama bersyukur dipanjangkan umur dan masih diberi peluang menikmati hidup yg sementara ini..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...