Monday, June 14, 2010

cameron highland



href="http://1.bp.blogspot.com/_1uqWimpMkkY/TBXjM2sSCZI/AAAAAAAAA0s/FLE3BGqURLo/s1600/IMG_7824.JPG">
masa ni petang sabtu.nak kluar g pasar cameron..x semua yang turun masa ni.ade yg tinggal kat villa.

photographer kecik...klu ayah pegang camera, irfan pun sibuk ak jgk..amik la camera mama tu..

irfan da mcm kat oversea..sejuk..

penatnyer blk dr cameron..penat dlm kreta sbnrnyer..sbb kat sane nak jalan g memana msti jalan jem..sbb cuti sekolah.ramai giler org kat cameron..kami bertolak dr umah pukul 9.00am..smpi cameron dalam pkl 1.00pm.check in kat villa dahlia..amik penthouse.ade 5bedroom n 3 bathroom..selesa la untuk 15adult..2children..2babies..kami konvoi 5 buah kreta.masuk je villa terus mkn nasi lemak n sotong sumbat masak rendang.mujur bwk bekalan dr umah sbb masing2 da lapar..
ptg nyer kami kluar jalan2 ke pasar.tak semua ikut sbb ade yg letih lagi..mama n ayah kluar sbb kami nak blk da hari ahadnyer.yg lain stay lagi smpi isnin.ayah x dpt cuti hari isnin sbb student die ade exam.terpaksa la blk awal..ptg tu g pasar, org ramai sgt..jalan jem teruk.plus time ti hujan.nak cari parking punyalah susah.nasib baik ade parking berbayar.ayah masuk parking tu..RM3.berbaloi la.sbb klu nak pusing2 cari parking free, x tau smpi bila leh dpt..kat pasar mama beli sayur, keledek, kentang, n strawbery kering..untuk bagi pada jiran sebelah, mak mentua n adik ipar..nak jalan2 dalam pasar pun susah skit..sbb sempit n basah.masing2 pakai payung..lg la sempit..irfan plk x nak dukung ngan org lain..nak mama jgk yg dukung.so, jalan kejap ker.dlm 15 minit..pastu terus blk ke kreta.smpi je kat kreta mama da termengah2 sbb letih dukung irfan.perut lagi besar..masuk kreta je da rasa lain macam.minta plastik kat anak buah mama..apalagi...mama pun wekkk wekk la..muntah.bnyk jgk..sbb kepenatan..smpi vila, mama terus minum air suam..pastu mandi2 sbb klu x mandi takut demam.kena hujan.pastu suap nasi skit..lega rasanyer..
pagi ahad plk.kami berjalan ke strawberry farm..beli survenior n tgk2 ladang strawberry..x petik pun..malas..lepastu mama,ayah n irfan terus bertolak blk klang..diaorg msih berjalan n shoping2..
kali ni g cameron letih skit sbb membawa irfan.dulu, irfan dlm perut lagi..hehehe...mama pun x dpt berjalan sakan mcm dulu..ape2pun, holiday kali ni happening sbb g satu family ramai2..enjoy..

p/s:lg gmbr bnyk2 kat fb mama...malas nak upload kat sini bnyk2..kat macbook ayah ni x de software nak edit pic..malas la nak upload sekeping2.slow..kat fb laju ckit..

3 comments:

  1. cuti2 di Cameron Highlands..best kan?
    cuaca mesti sejuk gila nak2 plak cuaca ujan...

    bl pulak nak sampai lg..!

    ReplyDelete
  2. bestnyerrr g bercuti.. mesti sejuk sgt kat cameron skrg ni kan.. kena bwk baju tebal2.. dah lama x g sana.. last 3thn lps..

    ReplyDelete
  3. mmg sejuk..rasa dok dlm aircond jer..blk umah masing2 demam..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...