Saturday, September 25, 2010

muhammad ikram-my newborn

nama : muhammad ikram.
berat : 2.83kg
D.O.B : 13.09.2010

alhamdulillah, mama selamat melahirkan seorang lagi zuriat kami..
mama pergi check-up pada hari raya ke-3.doc kate sume ok..air ketuban masih bnyk.n baby pun masih active&sihat..
doktor kate nak tunggu sakit br bersalin pun blh..tp mama minta di induce..sbb kebetulan cuti raya ayah masih panjang.jadi klu mama bersalin pada raya ke-4, bolehlah ayah membantu mama berpantang nnt..
mama admit kat ward pada ahad malam pukul 8.30pm..ayah, irfan, kak amy n tok wan menemankan mama malam tu kat ward..punyalah ramai yg teman mama..hehe...tok wan n kak amy standby utk tolong jaga irfan waktu mama bersalin..
esoknya pada pukul 7.30am mama disorong naik ke labour room dengan ditemani ayah..waktu tu irfan masih tido..sedih n risau rasanya nak tinggalkan irfan.sbb die x biasa tinggal ngan org..ngan mama je 24jam..
pukul 8.30am doktor dtg cucuk jarum kat tgn..utk masuk air..pukul 9.00am doktor cek bukaan jalan.doktor kate da buka 3cm.so, x perlu induce.doktor just pecahkan air ketuban jer..
lepas pecah air ketuban barulah rasa contraction skit2...pastu hp ayah bunyi..kak amy call..kate irfan da meragam cari mama..ayah pun kejar2 turun bawah utk pujuk irfan.tinggal la mama sorang2 kat labour room tu..nurse dtg tnye nak amik ubat penenang x..mama angguk jer..lepas nurse cucuk ubat penenang tu, mama terlelap2 jgk..tp contraction still terasa..
pkl 10.30am contraction semakin kuat n rasa nak meneran muncul tiba2..mama pun tekan la bell utk panggil doktor..doktor dtg n diaorg terus buat ape yg patut la..3 kali teran, alhamdulillah, lahirlah muhammad ikram..hilang sume sakit bila doktor baringkan baby atas perut..
doktor tnye, 'mana suami td?'...hehe..kebetulan plk mama bersalin masa ayah turun bawah.nurse pun call ayah bgtau mama da bersalin..5minit pastu ayah dtg amik baby utk diazankan..mama yg masih mamai terlelap lagi...hehe...
30minit lepas bersalin, nurse kejutkan mama dr tido..die nak sorong ke ward...smpi akt ward je..irfan melalak tgk mama..hehe...sian irfan.sedih giler die..terus peluk mama...malam tu, kami tido kat ward lagi..hari selasa dalam pukul 11.00am kami pulang ke rumah membawa orang baru..eee..seronok sgt...



3 comments:

  1. comeeeynye bb.. geramnye!!
    Tahniah

    ReplyDelete
  2. aduhh..comey nya..cute nya...mak aii geramm..
    yg best nya besday kita 11.9... ha dekat je tarikh melahir kan tu...

    so tahniah..! rezki syawal ni...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...